ZONNE-ENERGIE

DUURZAME ENERGIE OPLOSSINGEN

In feite is de zon de basis van elke groene energiebron die we kennen: de zon laat de wind waaien, doet planten en bomen groeien (biomassa), houdt de waterkringloop op gang voor waterkracht.

Home » Diensten » Zonne-energie

Zonne-energie

zon.jpg

Zonne-energie is de meest duurzame en schoonste vorm van energie. Gebruik van zonne-energie is vrij en onbeperkt alsmede gunstig voor het milieu. Het is stil, veilig en onuitputtelijk.

In Nederland is qua klimaat veel zonne-energie uit de zon te halen om de energie rekening van zo wel gas als elektra drastisch te doen dalen zonder in te leveren op comfort. Zonnepanelen kopen en zonnecollectoren kopen levert snel  rendement op.

Soms wordt het woord zonnepaneel ook gebruikt voor zonnecollector, dit maakt het verwarrend. Zonnecollectoren leveren warmte op voor warmwatergebruik. Je bespaart dan op de gasrekening. Zonnepanelen leveren stroom op. Je bespaart dan op de elektra rekening.

Kwalitatief hoogwaardige en duurzame technologie van de zonne-collector-paneel geeft u nu de mogelijkheid om deze energie op een goede manier te benutten. Ook het energielabel van je woning wordt beter door de zonnepanelen en dus een meerwaarde voor je huis.

Zonnecollector

Een zonnecollector is een apparaat dat zonlicht omzet in warmte. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor proceswarmte, het verwarmen van ruimtes of (tap)water. Zonnecollectoren kunnen ook gebruikt worden om in de zomer het grondwater onder een huis of gebouw op te warmen. In de winter kan dan via een warmtepomp het gebouw zeer efficiënt verwarmd worden. Met deze combinatie kan een enorme reductie in de CO2-uitstoot en stookkosten bereikt worden.

Het principe van een zonnecollector is eenvoudig: wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt, wordt het warm. Zonnecollectoren maken gebruik van datzelfde principe. Een zonnecollector is over het algemeen een metalen voorwerp waar een medium doorheen stroomt om zo de gewonnen warmte af te voeren.

De Rayvin Zonnecollector is gemaakt op basis van duurzaamheid, de modernste technologie en efficiency. Hoog rendement door benutting van het volledige collector oppervlak voor de opname van zonnewarmte. De moderne technologie van de Rayvin Zonnecollector en een nieuw gepatenteerd circulatiesysteem zetten het invallende zonlicht vrijwel direct om in warm water. Dit betekent een veel hoger rendement en dus een veel grotere besparing op het dagelijkse energiegebruik.
 

Hoogwaardig en een hoog rendement

Bij zonnig weer levert de Rayvin zonnecollector een maximaal vermogen van meer dan 800 watt per vierkante meter. De toegepaste, kwalitatief hoogwaardige en volledig recyclebare materialen geven de Rayvin zonnecollector een levensduur van meer dan 20 jaar. De Rayvin Zonnecollector heeft een hoge esthetische waarde doordat deze goed inpasbaar is in elke dakconstructie. De hoogwaardige zonnecollectoren van RAYVIN ENERGYSYSTEMS verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen en leveren zo hun bijdrage aan een duurzame wereld. Een wereld die we lenen van onze kinderen.

Kenmerkend voor het systeem:

  • een zeer hoog rendement van meer dan 6 gigajoule per standaard systeem per jaar.
  • levert zelfs warm water bij bewolkt weer
  • afvoergoten voor regenwater geïntegreerd in de ombouw
  • toevoeging van antivries aan het water overbodig
  • een warmwater voorraad van circa 300 liter
  • ombouw leverbaar in kleuren van het dak
  • esthetisch inpasbaar in alle dakconstructies
  • duurzaam en volledig recyclebaar
  • praktisch onderhoudsvrij systeem
  • gewicht van circa 18 kg per stuk
  • snelle terugverdientijd
  • voorraadvat hoogwaardig geïsoleerd
  • leverbaar in de verschillende RAL kleuren
  • compleet systeem bestaande uit twee zonnecollectoren( 2,2 m² ), pomp, loodslab, voorraadvat en besturingssysteem

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds vaker te zien op daken van Nederlandse huizen en bedrijven. Opwekken van stroom op een duurzame manier wordt steeds vaker toegepast. Niet alleen omdat het milieuvriendelijk is, u bespaart ook aardig op uw energiekosten.

Zonnepanelen zijn rendabel

Wolkenloze luchten komen in Nederland niet zo vaak voor als we misschien zouden willen. Toch is het Nederlandse zonlicht prima geschikt om energie mee op te wekken met behulp van zonnepanelen. Doordat een wolkenveld nooit al het zonlicht kan tegen houden zijn zonnepanelen ook op bewolkte dagen rendabel.

Advies
Het gebruik van zonnepanelen roept bij veel mensen nog steeds vraagtekens op. "Waar kan ik het plaatsen?", "Wat kost het en wat levert het op?", "Hoe lang gaat het mee?". Zomaar een aantal vragen uit de praktijk. Ostara Energy bv is goed op de hoogte van de informatie die u als consument nodig hebt bij het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen. Schroom dan ook niet advies bij Ostara Energy bv in te winnen.

Tips zonnepanelen

  • Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u geen vergunning nodig. Uitzonderingen gelden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doe altijd navraag bij uw gemeente.
  • Zorg bij installatie van zonnepanelen bij voorkeur voor ventilatieruimte tussen de panelen en het dak, en rond de omvormer. Zo voorkomt u dat ze teveel opwarmen en daardoor minder efficiënt werken.

De voordelen van Solar Edge omvormers

Uit het oogpunt van duurzaamheid is het van belang het maximale rendement te behalen uit de gekozen grondstoffen (PV-installatie). Met de Power-Optimizers van SolardEdge (SE) wordt de focus gelegd tot op module niveau. Het grote verschil met de traditionele stringomvormers is het toepassen van de ‘optimizer’, een klein kastje –functionerend als MPP-tracker– dat op iedere module wordt geplaatst. Door de focus te leggen op iedere module afzonderlijk ontstaat er geen negatieve invloed van de zwakkere modules (door plaatselijke schaduw, tolerantieverschillen, temperatuursverschillen etc.). De terugverdientijden van PV-installaties eisen van zowel aanbieder als gebruiker om vooruit te kijken.

Hogere kostprijs van een Solar Edge systeem?

De extra power-optimizers zullen een meerprijs geven aan de totale investering van een PV-installatie, maar hoe verhouden deze getallen zich in de toekomst. De prestatieverschillen van het SE-systeem t.o.v. een traditionele PV-installatie variëren vanaf 3.5% tot 30%.

  • Afhankelijk van de schaduwvorming en oriëntatie/hellinghoek t.o.v. het zuiden en afhankelijk van de mismatch.
  • De dagelijkse terugkerende opbrengstverschillen keer de huidige energieprijs bepalen de terugverdientijd (tvt) van het SE-systeem t.o.v. een traditionele PV-installatie.

Lees meer over de voordelen van Solar Edge systemen ->